Ga naar hoofdinhoud

Gebruikers, groepen en machtigingen

Locatie: Farm Instellingen → Gebruikers en groepen

Het tabblad Gebruikers & Groepen beheert wie toegang heeft tot de boerderij en wat ze kunnen doen. Als teambeheer niet in uw plan staat, verschijnt er een upgradepaneel: u kunt nog steeds leden verwijderen en groepen verwijderen, maar niet uitnodigen of toevoegen.

Het tabblad Gebruikers & Groepen toont de leden van het bedrijf, in afwachting van uitnodigingen en de groepen met hun permissies

Gebruikers​

Gebruikers geeft een overzicht van de leden van de boerderij. De boerderij Eigenaar heeft volledige toegang. Elk ander lid toont zijn groepen en eventuele extra machtigingen.

  • Gebruiker uitnodigen opent een dialoogvenster voor een E-mailadres en de Groepen om de persoon aan toe te voegen, dan Uitnodiging verzenden.
  • In afwachting van uitnodigingen kunnen Opnieuw verzenden of Intrekken zijn.
  • Als het bedrijf zijn ledenlimiet heeft bereikt, verschijnt er een Ledenlimiet bereikt bericht.
  • Lid bewerken verandert de Groepen van een lid en hun individuele Rechtenuitzonderingen.
  • Lid verwijderen vraagt: "Wilt u dit lid echt verwijderen?"
waarschuwing

Het verwijderen van een lid is permanent, het neemt hun toegang tot de boerderij weg.

Groepen​

Groepen zijn herbruikbare sets van permissies.

  • Groep toevoegen opent Groep toevoegen met een Groepsnaam, Beschrijving en een raster van Rechten.
  • Groep verwijderen waarschuwt dat "leden de rechten verliezen die deze groep verleent."

De effectieve toegang van een lid is de som van de machtigingen van hun groep plus elke override per lid. De lijst van toestemmingen zelf wordt vastgesteld door het systeem: het bestuurt onder andere wie nodes, materialen, tags, kosteninstellingen, gebruikers, groepen en de boerderij kan beheren en wie het auditlog kan bekijken.